Цветове при начално зареждане на Debian

След обновяването на Debian unstable+experimental забелязах цветове при началното зареждане. Струва ми се, че ставаше въпрос за зареждане на модули в ядрото.

Направи ми приятно впечатление. Спомням си как едно време не разбирах защо Turbo Pascal добавят синтактично открояване (с двата варианта получер или истински цветно). Сега ако няма открояване ми е трудно да чета каквото и да е :-) Сетих се за това докато се изреждаха съобщенията при зареждане и всичко останало беше един "скучен" моно текст.

Иначе по повод тази бележка добавих нова категория "Debian", подкатегория на "сметачи". В WordPress 1.0 нямаше подкатегории. Има и други категории, които ми се иска да добавя и в които да пиша, но евентуално по-нататък, като се наупражнявам с писането на скучни технически бележки, така че в бъдеще да бъдат по-малко скучни ;-)

Също добавих препратки към местата, които посещавам. Определно трябва да си направя отметка, която да зарежда всички тези препратки в отделни подпрозорци, че иначе трябва да извършвам цял ритуал на щракане.

Tags: