Samsung 997DF

Добрият стар CTX VL950 (производство: Китай, септември 1998) започна да се разфокусира неравномерно по екрана. По средата има замъглавяне, встрани (наляво и надясно) се пооправя и после пак се замъглява. Реших да си взема нов монитор. Понеже съм работил дълго на Samsung 959NF, тръгнах да търся него, но за нещастие е спрян от производство и няма нови партиди. След кратко помисляне се пренасочих на Samsung 997DF (DynaFlat, т.е. менте плосък), който е от най-новите на Samsung. По едно време се появи предложение за Samsung 959NF (NaturalFlat) на старо ($200). Чудих се, защото 959NF се смята за по-добър от 997DF, но все пак продължих с покупката на 997DF.

Сега го изкарах от кашона (производство: Словакия, Август 2004; 414 лв.), но очакванията ми за добро качество не се оправдаха. Добър си е мониторът, но има от онези дразнещи вертикални реснички, които са на криви хоризонтални линии. Поне образът по целия екран е еднакво несъвършен, за разлика от CTX-а. Има и малко от дразнещата ме "сянка", за която има настройка OSD-то, но и с нея не мога да оправя нещата.

Ще трябва да се примиря, пък и не е толкова зле. И все пак може би трябваше да взема онзи 959NF на старо, който бил използван само половин година...

ОЩЕ: Изглежда вертикалните реснички са фабричен дефект, така че ще се опитам да подменя монитора :-)

Tags: