Хамалфест, Хардфест и Инсталфест

Не отидох даже и за малко на OpenFest 2004. Тук ще се възползвам, че малката аудитория на този дневник е съставена най-вече от организаторите на OpenFest, които почти всички са членове на Сдружение "Свободен Софтуер". Та причината да не дойда бяха 3 други фестивала в събота и неделя, проведени във ФМИ:

  • Хамалфест, при който една купчина маси беше заменена с друга купчина маси, върху които бяха донесени трета купчина компютри.
  • Хардфест, при който половин ден търсехме кой мрежови кабел не е наред, кой порт не е наред, а накрая се оказа, че и суичът Surecom не е наред. При това количеството RJ-45 беше силно ограничено... "Просто" окабеляването не беше правено от нас и се натъкнахме на многото бомби със закъснител на окабеляващата фирма.
  • Инсталфест за всичките 15 компютъра, което се оказа най-лесната част заради отработения процес :-) Да, System Ghost е хубаво нещо. (Не, в залата все още няма Linux (или Hurd :-P ).)

Е, не че се оправдавам, но се радвам, че на никой не обещах да отида на OpenFest 2004. Колко предвидливо от моя страна, въпреки че друго имах впредвид ;-)

Tags: 

Comments

(без заглавие)

:lol:
Явно си се забавлявал събота и неделя :lol: :D.
Аз все си мисля, че идеята да има само Linux на поне две машини в залите не е лоша.