Linux-BG, в което няма Linux новини

Току-що публикувах новина в Linux-BG за първия доклад на NetBSD Foundation и в следващия момент вече ми се искаше да я изтрия. Наистина, много взе да залита напоследък Linux-BG в различни теми. От 12 новини в началната страница, само 4 касаят пряко GNU/Linux. Всички четат Linux-BG и всички знаят, че всички четат Linux-BG, и затова споделят вълнуващите ги теми. Получава се като "българския blog за свободния софтуер и неговите съперници".

Несъмнено има нужда от такъв сайт. bgIT.net беше създаден за това, но нещо не е много популярен. Ще гледам вече да се ограничавам в такива странични новини.

И най-накрая, трябва не само да приказвам за NetBSD, но и да си го инсталирам наново и да го ползвам ;-)

Tags: 

Comments

(без заглавие)

прав си, че последните дни се поотпуснахме, но това е само защото се случи всеки да са го хванали за нещо.
a иначе мога да те уверя, че темите за *bsd са добре дошли в linux-bg.org, където точно на принципа ”всичко под небето" се стремим да съберем новини.
в форума има и bsd секция, където се завихриха дискусии, сега мисля да кача 5.2.1 на файловия сървър и изобщо направо са си все едно :)

(без заглавие)

А като сте тръгнали да слагате FreeBSD 5.2.1, що не сложите и NetBSD 1.6.2? ;-)

На няколко български сървъра се опитах да ги накарам да сложат, но няма интерес :-( Напълно достатъчни са 3 ISO-та: multi-cd{1,2} и i386pkg.iso, както и всички текстови файлове.

(без заглавие)

в какво се превръщат блоговете :))
netbsd го има на файловия сървър (http://d.linux-bg.org/index.php?folder=distros%2Fnetbsd/1.6.2).
макар че не са 3 iso-та, но може да сложим и другите
кажи от къде може да ги взема или ако няма добро решение може да ти направим акаунт да си ги качиш сам

(без заглавие)

Интересно, според мен Линукс-БГ си е блог :) или поне много прилича на такъв. Все пак не е задължително блоговете да се поддържат от един човек. Лично на мен никак не ми пречи, че се публикува по-разнообразна информация - дори мисля, че е се получава по-добре.