Жълто

Редактирах си CSS-а на WordPress-а, за да използва за фон жълт цвят. И още жълто ще има. Контрастният цвят е синьо. Тази комбинация ми допада.
Сещам се за Доброто Старо Време, когато всички пишехме на Turbo Pascal с неговия тъмносин фон и жълти букви. А аз имах цветен CGA. Ех, че кеф беше. А още преди това беше Правец-8М и другите такива, с техните зелени букви. Но чак при IBM XT компютрите започнаха да стават за нещо, т.е. за игри.

Tags: 

Comments

(без заглавие)

MCGA май се казваше :)
А иначе Connan си беше велика игра.. и Gold Rush, Norad, Neptune, etc..

(без заглавие)

Не!
CGA беше. Color Graphics Adapter
Turbo 3 беше още в стил VI (joe).
След това дойде Turbo 4 с т.нар. Turbo Vision (дето все се мъчехме да му подражаваме). След това 5 и 6, докато излезна и Turbo C 2.0. И след това Паскалът беше минало...
Поздравления за блог-а и успешно блогене :)!

(без заглавие)

Ей... ей! :) Няма да ми крадете тайните идеи и планове за world domination, преди да съм седнал да си ги реализирам! :)

От около месец насам си мисля, че някой ден ще седна и за половин-един-три часа ще науча достатъчно за CSS, за да си направя собствения блог yellow-on-blue, *точно* заради "онези времена", заради цветовите схеми на програмките на Питър Нортън, които след това кой ли не използва за какво ли не... А имам някакви спомени, ама много откъслечни и много бегли, за някой, който беше използвал yellow-on-blue малко по-рано, върху UCSD Pascal, само че изобщо не мога да си спомня кой, къде и кога, и дори започвам да се чудя дали наистина се е случило :(

А сега какво - както си се мотам, гледам, някой седнал и си жлътнал блога... Бива ли така бре, хора?! :) Това, че аз не съм споменал на никого за идеята си, и че ме мррррррзи да седна и да я реализирам, съвсем не значи, че трябва да използвате advanced mind probing/control techniques и да се възползвате от нея - ааааа ма ха!

А иначе сериозно - честит ти блог и всичко най-най :)

(без заглавие)

CGA supported 4 colors with multiple possible pallets.
MCGA screen modes included 320x200x256 and 640x480x2.

истински цветове :-)

(без заглавие)

Велин, прав си, но за графичните режими :)
А тези софтуери работеха в текстов - цели 16 цвята 80х24, 25 или 26 с уговорки :).
Иначе - графиката му си беше точно така.
Даже имаше един лаф, че CGA бил "neither Color, neither Graphics, neither Adapter"...

(без заглавие)

в такива случаи се сещам за вица (леко променен):
"Тъмно зеленто цвят ли е -- цвят е. Светло зеленото цвят ли е -- цвят е! Значи съм с цветен монитор!" :-) Естествено може да се води дискусия доколко се ползваха цветове в текстов режим на тия машини, и дали въобще TurboPascal 2.0 можеше да прави нещо с тях.. (чесно казано непомня вече)..

(без заглавие)

За стари версии говорите :-) Много съм работил Turbo Pascal 6.0, който е първият със страхотния Turbo Vision интерфейс. От по-старите версии само в началото съм бил на 5.5.