общи

Работна пауза

„Фас-пауза“ – сега го намерих в Интернет – така наричат паузата за цигара. За щастие тази гадост не ме е привличала, но като махнем „фас“ остава „пауза“, което има смисъл. Както "писах":http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~ogi/blog/archives/231-Ochite-i-monitorat..., много продължителното взиране в компютъра е вредно и е нужно кратко превключване към реалния физически свят, особено за такива въздухари-Близнаци като мен. Моето предложение – вода, по възможност не от чешмата, особено ако е софийска.

Tags: 

Новогодишна телевизионна програма

31.12.2006 вечерта, Варна, превключване на програмите пред телевизора. "Господари на положението" беше много добро, с имитирането на собствените си герои (Гала, малките брадъри и др.) на Нова ТВ. По-добрият екип Зуека-Рачков водеха през повечето време. Концертът във Варна, излъчван от MSAT на местните лъвове Тим, беше по-добър от софийския, без предубеждения ;-) Гледаше ми си фантастика, но нямаше.

Tags: 

Имало едно време на запад

Гледал съм "Once Upon a Time in the West":http://en.wikipedia.org/wiki/Once_Upon_a_Time_in_the_West отдавна, но ми се прииска да споделя обобщението си - това е филм за мечтите, (почти?) всеки от героите има някаква мечта, която преследва със своите си средства.

Tags: 

Национален празник

_3 март_ е избран за национални_ят_ празник на България. Както и всяко друго възможно предложение обаче, и този ден си има дефекти :-) За мен най-големият недостатък е, че е трябвало чужда сила да се намеси, за да се осъществи освобождението на България. По този повод недоверчиво гледам как някои се надяват, че с влизането в Европейския съюз нещата щели да се подобрят значително, защото силно ще се ограничи корупцията. Не е много здравословно да се разчита на някой друг, за да си оправиш собствените проблеми.

Tags: 

公式サイト (Shinobi: Heart Under Blade)

Шиноби са легендарни нинджа от миналото на Япония. Те са основа на анимето, което гледах - а май продължавам да гледам ;-) - "Naruto":http://www.narutofan.com/. За разлика от китайските шао-лин/кунг-фу истории, всеки шиноби притежава много специфични качества, отличаващи го от всички останали, например "очите на унищожението". Във "филма":http://www.shinobi-movie.com/ тези нинджа са наречени "воини на мрака", защото техният живот е унищожение на живота.

Tags: 

Отидох

Най-накрая отидох на "OpenFest":http://www.openfest.org/ - досега не съм ходил. В събота реших да не изпускам подходящото време и бях на Витоша, затова моето посещение беше в може би най-неподходящото време - неделя следобед. Докато чаках на орлов мост автобус 114 се появи Весо със смарт четец в ръка. Добре си говорихме (търсачката Саурон на "Калоян Доганов":http://doganov.org/, NFS, SELinux и сигурно други), но времето напредва, а автобус няма. Весо отсече, че няма да дойде автобус и ще трябва да отидем с такси.

Tags: 

Обективни новини за България

За локализацията на Firefox ми трябва емисия на RSS/Atom на обективни новини за България. Предложения? Аз имам някои любимци, но ще си премълча засега. За съжаление "българската секция на BBC ще бъде затворена":http://www.bbc.co.uk/bulgarian/news/story/2005/10/051025_bbc.shtml. Изискване:

Tags: 

Работа / време = ефективност

Завърших превода на основния файл на "Serendipity":http://www.s9y.org/. 800 низа, 8 часа, 100 низа/час. "GNOME 2.12":http://l10n-status.gnome.org/gnome-2.12/index.html има 32911 низа - 329 човекочаса = 40 работни дни. "KDE 3.4":http://i18n.kde.org/stats/gui/stable/index.php има 85901 низа = 859 човекочаса = 107 работни дни. Изчисленията може да се правят и за текстови файлове - един ред е един низ.

Tags: 

Pages

Subscribe to общи