Незавършена презентация

"OpenFest":http://openfest.org/ още не са публикували видеозаписите. Това е добра новина за мен :-) Беше чудно, че изобщо стана нещо от "лекцията" ми за смисловите мрежи. Вместо лекция се получи разговор, в който слушателите ме изпитваха като изкаран пред дъската ученик :-) Иска ми се все някога пак да си направя лекцията, но този път да не започна да си правя слайдовете 3 ч преди презентацията и да не се излагам пред толкова много хора ;-) Семинарът на "LUG-BG":http://www.linux-bulgaria.org/ беше подходящо събитие, но реших, че няма да имам време да се подготвя.

Междувременно, ако някой се интересува от смислови мрежи, може да да прегледа "въпросите и отговорите":http://www.w3.org/2001/sw/SW-FAQ, подготвени от групата в W3C. Наскоро чух коментар, че всеки лично ще си носи в джоба терабайти данни. Със смисловите мрежи освен данни всеки ще си има и сложни агенти, който постоянно ще ни дават избрана информация, която важи за настоящия момент и място, тук и сега, специално подбрана за нас - смислена информация.

_Допълнение:_ Е, все пак съм публикаван, както се разбра от коментарите, но това не се вижда от началната страница.

Tags: 

Comments

(без заглавие)

"Не се шашкай. Не ходя с Пепеляшка. Искам Сашка на ...." хаха :) Беше яка "презентация", чудя се как издържа толкова време на кръстосания огън.

П.П. Много ми хареса това, че полетата за коментар са: Име, Ел.адрес и т.н. На почти всички места е Email или Емайл..Имейл... :)

(без заглавие)

Позарязал съм блога - трябва да вдигам версията, което обаче искам да го направя заедно с обновяване на превода и това още ме спира. Надявам се не задълго :-)

(без заглавие)

А-а, не знаех - не е отбелязано на сайта :-) По-късно ще се гледам. За щастие при мисълта за това съм спокоен :-P Ако случайно имам внуци, може да им го покажа :-)