2012

2012 година е коментирана година - според някои поредния "край на света". Хрумна ми един поглед върху това, което ми изглежда достоверно. 2012 е краят на един доста голям цикъл в календара на маите. От друга страна вече за всички са очевидни големите климатични промени, които са просто отражение на други процеси. Някои от предположенията за тези други процеси са изместването на оста на земята, смяна на магнитните полюси на планетата, удължаване на деня. Тези последните обаче ще доведат и до смяна на календара. Така че 2012 може условно да се мисли като препрограмиране на ритмите, което изисква и промяна в календара.

Промяната на ритмите ще се отрази и на ритмите в човешкото съзнание (а може би е в обратна посока?), което също е обсъждана тема около 2012, в смисъл че много хора може да "отпаднат" поради неприспособяване към новите честоти. Започна да звучи апокалиптично, но развитите драсканици за 2012 общо взето са оптимистични :-)

Tags: 

Comments

(без заглавие)

Здравей,
Темата, по която сте писал е много обширна и привличаща вниманието. Аз запознах да разработвам сайт на тема 2012 година. Ако искаш може да го посетиш на http://www.info2012.org

(без заглавие)

Публикацията ви за 2012г. е интересна, но твърде повърхностна. Извинявам се, но аз съм на седемнадесет години и, защото се интересувам от тази тема, съм открила това, което сте написал още преди 3-4 години.
2012г. е една от многото предолагаемите години за край на света, но може би е и една от възможно най-близките до истината. Най - малкото заради глобалното затопляне хората най-вероятно ще намалеят и към тази година ще са на изчезване. А в края на краищата ако няма хора, които да осъзнават света като такъв, то него и да го има, и да го няма, на нас няма да ни влияе след като ние няма да съществуваме.
Т.е. По-скоро подкрепям теорията за изчезването на човечеството, а не на "света" както наричаме всичко познато на човечетвото.

(без заглавие)

Статията отразява едно хрумване за 2012 – нормално е да е повърхностна. Не съм се задълбочавал по тази тема. Това, което сега мога да добавя, е че се публикуваха апокалиптични картини за 1999, но в крайна сметка сякаш всичко си продължи „по старому“. Но през последната година в резултат на разговори с други хора оставам с впечатлението, че 2000 година е действала много освобождаващо за много хора, включително и за мен. Не конкретно 2000 година, но лични процеси, които са започнали през 1999-2000 година и чак по-късно изобщо се осъзнава тяхното значение. Външен израз на това освобождаване са например блоговете, които започнаха да набират скорост няколко години след 2000 г.

(без заглавие)

Огняне ама много нищо не разбираш. Ти учен ли си или просто линукс манияк. Още като ти се молих да ми регистрираш проекти, ти какво направи - нищо
Край на света - умно, но и тъпо.

(без заглавие)

Според мен край на света няма да има.Ще има де ама нито глобалното затопляне ще го приичини инито нищо.КРай на света според хората е краят на човечеството което много ме дразни.Света не е вечен нито нищо.След милиони милиарди години когато земята вече ще се била взривила поне още 5 пъти както големия зрив преди милиони години.Човечеството или каквото ще бъде на Земята е още ново.Тогава Слънцето ще е толкова голямо че заприличало чак на огнена топка и ще изригне с изригването ще разруши първите 3 планети.Това е най-вярното от всички предположения.След това няма да има нито Слънце нито първите 3 планети.Няма да ги има това означава че тогава ще бъде истинския край на света!Ако искате вярвайте ако искате не това е.Така че не вярвайте на някакви си тъпи предсказания за 2012 година или когато и да е.Първо казаха 1999 после 2000 сега 2012 после 2027.Спокойно си живейте живота и не се вслушвайте в глупавите клюки за края на света!

(без заглавие)

Няма да коментирам дали статията е повърхностна или не нито сам ясновидец, че да казвам дали е вярно или не. Просто за инф. на следващите който я четат : Нострадамус го е предсказал, ако искай те му вярвайте, но държа на мен да повярвате. ХОРА СТАНЕТЕ ПО-ДОБРИ, ОБИЧАЙ ТЕ, БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ ЗА ВСИЧКО и може би за вас края на света няма да дойде. ...и в смърта си ще се родите за нов живот...
обйчам ви, Благодаря.

(без заглавие)

гледали ли сте esoteric agenda ?това е един филм,в който доста се говори то4но за обръщането на съзнанието на хората през 2012....едва ли ще настъпи краят на света в този му вид,в който църквата го диктува....

(без заглавие)

Сега чувам за този филм Esoteric Agenda. Набързо потърсих в Интернет и там го представят филм за група(и?) от „скрити“ управляващи планетата хора и как искали да намалят населението значително с различни средства. По този въпрос мисля че е ясно, че милиарди хора на Земята са твърде много - освен човека тук живеят растения, животни и е нужен баланс. Обаче ако хората не могат да се саморегулират съзнателно, като естествена последица други хора се заемат да свършат тази работа по несъзнателни и насилствени начини. (Някой да открива прилика със сегашна България?) Когато отказваш да мислиш, и действаш като животно, тогава и другите ще се държат с тебе като животно. Но е и вярно, че за да се оформиш като истински човек, е нужна подходяща среда - семейна, приятелска, обществена. Или силна воля.

Колкото до църквата и нейното представяне на апокалипсиса, трябва да се има предвид, че тези образи са измисляни за хора от минали векове с много различно възприемане на живота. Тези образи са символични и това, което куца, е превеждането им на разбираем език. От друга страна това позволява на разни хора да разтеглят всякакви локуми.

Преди всичко човек е нужно да приеме за себе си любовта като закон. Христос го е казал и показал - „Аз съм пътят, истината и животът.“

(без заглавие)

golqmata rabota ... poredniq krai na sveta v blizkite godini , emi to ima i za 2009 , 2008 , 2010 , 2011... kvi li ne predskazanq ima . tva e nai tupata 4ove6ka 4erta deto moje da su6testvuva , da se razduvat v mediite takiva gluposti , samo za da mogat gorkite i te da si izkarvat hlqba s ne6to . ako puk vzemi da doide kraia na sveta , ne sme brus willis v armagedon... 6te se mre :))) ako puk si4ko si produlji po staromu nqma lo6o... keep walking !

(без заглавие)

:o) , ne e li dostat14no,4e sme tuk? Ne razbrah,Tova ne se li e slu4valo i predi tova? :o) Koi re6ava k1de da sloji krai ? :o)