jZip вместо 7-Zip, WinZip и WinRar

Дълго време най-добрият свободен софтуер за компресиране под Windows беше 7-Zip, която отваря популярните zip- и rar-файлове. Проблемът с тази програма е, че е потребителският интерфейс е писан от програмист. С появата на "jZip":http://www.jzip.com/ обаче този дефект вече получи решение - отдолу е кодът на 7-zip, а отгоре е интерфейс, наистина замислен да бъде удобен за "простосмъртни" :-) Е, не е свободен софтуер, а freeware, но все пак придвижва нещата напред по отношение на компресиращите програми.

Tags: 

Comments

(без заглавие)

http://www.izarc.org/

Ето по-добрия архиватор... и български... да не повярваш. Силно ти го препоръчвам. Има и portable версия - за работа от USB флаш памет без инсталиране на компютъра.

(без заглавие)

IZArc определено изглежда интересен, а отварянето на ISO-та е ценна възможност. Ще го пробвам да вида дали интерфейсът е достатъчно "дуракоустойчив" :-)

(без заглавие)

Обаче не поддържа показването на подпапки в архива, а показва всички файлове като списък.

(без заглавие)

Кой това? Izarc? Не е вярно... нещо в настройките ти не е както трябва, ако ти ги показва флат...

LZMA вместо bzip2

7-Zip е известен архиватор заради отличната си компресия и това, че е свободен софтуер. По интерфейса не е мислено много, но има решение на този проблем. Едно от по-малко известните качества на 7-Zip е, че може да се използва и под Linux. Има и опаковка l