PostgreSQL и MySQL - митове и реалности

Масовото мнение е, че MySQL е много по-бърза за SELECT, а PostgreSQL е с много повече възможности и се справя по-добре, когато има много UPDATE/INSERT. Но изглежда това са митове от времената на Mysql 3 и PostgreSQL 7. Затова и "хората се изненадват, когато PostgreSQL се окаже по-бърз":http://jamonation.com/node/734. В тази статия има много и интересни коментари. Общо е мнението, че оптимизирането на настройките на БД е съществено. Там има и връзка към статия, която е "съвременно сравнение на PostgreSQL и MySQL":http://www.postgresql.org/docs/techdocs.83. Наистина е жалко, че много предложения за хостинг залагат единствено на MySQL. А може да се окаже, че PostgreSQL би им товарило по-малко сървърите. Другият ужас с хостинг провайдерите е PHP. Наскоро изненадан засякох в известен хостинг PHP 4.2.2, който е излязъл през 2002. Може би на тези хора не им пука и за кампании като "Go PHP 5":http://www.gophp5.org/?

Tags: 

Comments

PostgreSQL и хостингите

PostgreSQL е любимата ми база данни. Естествено е да искам като правя нещо по възможност да е с PostgreSQL вместо популярния избор MySQL. Друг любим софтуер ми е Drupal, който поддържа PostgreSQL, въпреки че разработчиците на Drupal общо взето използват

(без заглавие)

Аз продължавам да държа на комбинацията Postgresql + ASP.NET + нает VPS(на разумна цена) и като цяло съм доволен.

(без заглавие)

няма проблем (сега/скоро) с наетата от мен виртуална машина с Windows, на нея си качвам каквото искам - било то Postgre или Mysql.

(без заглавие)

Е-е, друго си е виртуална машина. Можеш да слагаш каквото си искаш и да тюнинговаш на макс. Но едновременно с това върху теб е и грижата на цялото администриране, което обикновено се поема от фирмата при обикновено хостване.

(без заглавие)

:) Повече разчитам на себе си от колкото на съпорта - човек няма нерви да се разправя със съпорта ...