delicious

Понеже често искам да запомня някакъв сайт и после да го намирам където и да съм, реших да използвам някакъв сървър за целта. Избрах "delicious за моите отметки":http://delicious.com/ognyt с "неговата си лента с инструменти за Firefox":http://delicious.com/help/tools и съм доста доволен. Има и добри странични ефекти – напр. нямам активност във facebook, но сложих добавяните отметки да се броят за моя активност :-) Също като част от изучаването наскоро си добавих "команда share-on-delicious":http://decafbad.com/blog/2008/09/01/writing-a-delicious-command-for-ubiq... за "новия команден ред на Firefox – Ubiquity":https://wiki.mozilla.org/Labs/Ubiquity, но вероятно ще продължа да си използвам удобните бутони. Отбелязването на други хора и по този начин "следенето на техните нови отметки":http://delicious.com/network/ognyt също е ценно.

Tags: 

Comments

(без заглавие)

Поздравления за избора, Оги! Аз също се прехвърлих преди броени дни изцяло на Delicious. Като цяло съм много доволен от безплатната им услуга. Сайтът им е семпъл и се зарежда бързо; разширението за лисицата е страхотно и ми позволява да скрия Bookmarks менюто, което вече не ползвам; услугата се поддържа от Yahoo!, който аз лично предпочитам пред Google.

(без заглавие)

Те наскоро са сменили дизайна. Не знам какъв е бил предишният, но сегашният много ми допада, както и разширението за Лиско.

Сега добавих потока ми от отметки в блога по най-лесния начин на разположение. Така наистина всеки ден ще се вижда движение.

Diigo

Преди време минах на Delicious и бях много доволен. Обаче в полезрението ми попадна Diigo и вече съм на него. Ключовата разлика с Delicious е „осветяването“ на части от страница, така че човек да си маркира важните моменти в страницата. Много е ценно и т