Diigo

Преди време "минах на Delicious":http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~ogi/blog/archives/262-delicious.html и бях много доволен. Обаче в полезрението ми попадна "Diigo":http://www.diigo.com/ и вече съм на него. Ключовата разлика с Delicious е „осветяването“ на части от страница, така че човек да си маркира важните моменти в страницата. Много е ценно и това е причината да мина към него. Възможността да се правят анотации към тези извадки е много интересна и има голям потенциал (напр. друг потребител да направи коментар към моя анотация, така че да стане дискусия), но засега не ползвам тази възможност. Друга особеност е, че страниците с маркирания се архивират на сървъра на Diigo, така че при промяна на страницата може да се види предишния вариант с маркирането. Също така може да се прати към друг човек специална URL препратка към архивираната от Diigo страница с маркирането.

Липсва ми удобния и добре измислен интерфейс на Delicious, но функционалността за отбелязване на важни извадки ми е по-важна.

Преди време бях хвърлил око на "Zotero":http://www.zotero.org/, но интерфейсът му е излишно утежнен и затова въобще не съм го пробвал.

Tags: