CA на ФМИ

Следобяда дойде Веселин Колев да ни прави ca.fmi.uni-sofia.bg. Не го довършихме, понеже голяма част от времето беше в разговори. Малко преди това бях изтеглил Unreal Tournament 2004, малко го бях играл и тъй и не можах да се съсредоточа с Весо, затова почти всяко нещо трябваше да ми се обяснява по три пъти ;-) Вече yum не ми се струва толкова лош, а Fedora за пореден път ми се стори симпатична. Но няма страшно -- на Debian съм си и няма да сменям Linux дистрибуцията.

Весо редактираше една конфигурация на sendmail, която не изглеждаше зле. Лошите ми спомени с този известен сървър са най-вече с вече компилирана конфигурация. И все пак postfix продължава да има най-човешкото конфигуриране. Май и exim4 също е добре.

UT2004 върви и под Linux, но нямам намерение да отделям цял ден, за да тръгне DRI. Тъй че Windows 2003 Server ще си остане на диска. И да не забравя да "крадна" отнякъде по-добра видеокарта, че тоя Radeon 7000 е слаб за UT2003/2004.

Tags: 

Comments

(без заглавие)

Избърсвайки пяната от устата,
"THE POWER OF THE DEBIAN CANNOT BE UNDONE!"

:-)

(без заглавие)

Цял ден за UT2004 под линукс? Не ставаше ли за 20тина минути всичко на всичко? Или само на дебиан става за цял ден :)))

(без заглавие)

Сещам се за два пъти, когато съм се опитвал да инсталирам DRI, като и двата пъти след час-два съвсем се отчайвах и зарязвах опитите си.

(без заглавие)

е така е на дебиан :))))) Хайде няма да говоря за него, че някой ще каже че злобея. Дефатко за да играеш нормално подобни игри стига да си изтеглиш един файл от нвидия, който се самокомпилира и самоинсталира (така и не стана при дебиана ми) за секунди, след което минутка ровене в XF86Config инсталиране на wine (което май го има на дебиан като пакет, при мен го няма и го тегля от cvs и компилирам на място) и това е. Последния път като тествах подкарах Cstrike 1.6 Steam patched със 100fps с ботове под линукс и се играеше превъзходно.

(без заглавие)

ъъх, въпросния файл от nvidia a) какво общо има с ATI-то му, и b) с какъв лиценз е ?

(без заглавие)

проблема с атито си е твой :) Както беше казал един приятел навремето - всичко се пише на Вуду и за Вуду, сега може да се каже, че поради ред причини повечето неща са валидни по отношение на nVidia. А за лиценза (особено точка 2.1.1.):
http://www.nvidia.com/object/nv_swlicense.html
дефакто nvidia се инсталира при мен с едно sh ./NVIDIA-alabala.run и няколко реда в конфига за glx и това е .... както казах отнема под минута.

(без заглавие)

добре де, спирам :) преди да са ме нападнали всички дебианери (които са доста от компанията) :)))

(без заглавие)

За редактиращия sendmail\'s conf :))) Един ИТ не е UNIX администратор , ако поне веднъж не е редактриал конф. файлове/файл на sendmail , а ако го е правил повече от 1 път значи е луд :))) Цитата от Ръководство на мрежовия администратор за Линукс :)))

Powered by Intel /
Powered by Debian GNU/LINUX - ама не съвсем , че много unstable напоследък , ама аз съм си виновен ;) :) /
Powered by WATER & Step4e nqkakwo :))) :P ;)

Тая история с тея Блогове кога я измислихте направо се разбих - и от смях, и от плач ...
Абе аз ужким си знам , че нищо не е така , както изглежда и понеже явно много добре го знам , та затова го и забравям :)))

Май ще си правя и аз такова чудовище , че да яде ресури , толкова много материя в тая вселена - хе кой ще забележи , нали :) ;) Wow ...

(без заглавие)

Абе искам да се оплача!!! :( Е немога да го инсталирам тоя UT2004 и това сие. Затова още съм си с UT version 451! Ебати гадната работа. Все свалям няк'ви различни версии с 6-те диска или пък Deviance но все не става. Вече си мисля че съм станал абсолютно неграмотен. А все повече искам да я имам UT2004. :) Ако някой може да помогне с няколко по-важни стъпки за инсталиране моля да пише. (А пък не ми се иска да купувам оригинално копие :(:(:(!