Европа и моралът

В статията Бутильоне и великата манипулация се говори как заради християнските възгледи на един кандидат за комисар по сигурността, свободите и правосъдите в ЕС той е оклепан и принуден да оттегли кандидатурата си. В статията За Господ и Хората същият този кандидат говори за падението на Европа заради отношението й към религията.

Намирам отношението на ЕС към религията за притеснително. Сигурно повечето от четящите тези редове са атеисти и не им пука. Мене обаче това ме кара да гледам по-резервирано към нашето влизане в ЕС. Очевидно Европа вече не иска да бъде гледана като поддръжник на християнството. (Е, колко католическата или коя да е църква е поддържала християнството е друг въпрос.)

Tags: 

Comments

(без заглавие)

Европейския Съюз по своята същност е една Хуманистична организация. Доколкото Хуманизма е богоборство, заедно с масонството са дефакто проводниците на влиянието на бащата на всички лъжи. Нешата не се ограничават с това. Но мисля, че в крайна сметка стигаме до момента с личния избор и там никой не може да намира оправдания :) Всеки прави изборите си сам, и отговаря сам за тях. Браво на г-н Бутильоне в случая! Една поредна победа на доброто.