Просто и сигурно

Искам да се отърва от WordPress. Наистина това е уеб приложение с най-нови уеб технологии, но от месеци насам от време на време се откриват нови дупки. Не знам сега как е кодът, но в 1.0 беше недомислен от инженерна гледна точка. Може би ми трябва нещо като жаБлог. Нещо, което може да се прегледа за няколко часа и човек да е уверен, че всичко е наред, пък и да изглежда прилично. Не ми харесва обаче, че го няма в хранилището на проекта.

Какво ли пък толкова съм се разтревожил за дневника? ;-) Статиите оредяват, не знам колко ще продължи това, но все пак може би ще ми е полезно да се упражнявам в писане по-често.

Tags: 

Comments

(без заглавие)

Предполагам, че ако седнеш да му търсиш кусури - все ще се намери нещо което да не ти хареса. Все пак става дума за обемист продукт, който обикновено има ненужни функции :)

Айде, чакам Powered by Serendipity натписа скоро.
И по-често да пишеш! ;)

(без заглавие)

:-) Отделих 10 минути да търся дефекти в Serendipity, но не успях. Наистина много добре написано :-) И най-после софтуер за дневник, който да поддържа PostgreSQL! Има и още неща, които ме впечатлиха, като Wiki синтаксис, което е ценно за бързо писане на препратки (links), но няма какво да ги споменавам всичките - струва ми се, че в следващите дни ще мигрирам :-)

(без заглавие)

Кодът на 1.5 все още не е перфектен, хубавите новини са, че момците се стараят и напоследък пускат fixes, което съвсем не правеха преди. Все още нередовно, но дано се научат. Ама да стоиш все още на 1.0 не е особено добра идея ;-)