1152×864

За разлика от GNU/Linux, в Windows не може точно да се зададе подразбиращата се големина на шрифт, или поне на мен не ми е известно как, освен с неща като Large Fonts. На монитор с големина 19″ това създава трудно положение - 1024×768 е грубо, 1280×1024 е ситно. Истината е по средата - 1152×864 :-)

Tags: 

Comments

(без заглавие)

Предполагам имаш предвид онзи диалогов прозорец, в който можеш да променяш текстовия размер на към 20 елемента от интерфейса :-) Да, ще има някакъв ефект, но след толкова труд немалко програми ще продължават да си използват закованите размери.

(без заглавие)

Не, не е това. Това е пак в настройките на екрана, но в таба за settings, а това, за което ти си мислиш, се намира в таба Appearence.

десен бутон на мишката върху desktop -> properties -> settings -> advanced -> general -> display: normal fonts or large fonts or others ...

Виждам, че има възможност да определяш големината на шрифта като процент от нормалният размер, но не съм го използвал досега :(

(без заглавие)

Не знаех за тая способност. Благодаря, че я сподели :-) Някой път ще тествам. Със сигурност ще оправя размер при pt, но не виждам как може да оправи закован px.

(без заглавие)

Няма за какво.

И аз не знам дали ще има ефект при твърдо фиксиран размер в пиксели, но нищо не пречи да се опита. Поне на мен досега не ми се е налагало да го използвам, затова съм и толкова fuzzy в обясненията :о)